Конфіденційність

Дата набрання чинності: 19/07/2016

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Компанія Comuto SA, офіс якої зареєстровано за адресою: Франція, Париж, 75011, Авеню де ля Републік, 84 («BlaBlaCar», «ми», «нам» тощо), діє як володілець персональних даних та забезпечує захист і повагу до конфіденційності ваших персональних даних. Ця політика («Політика конфіденційності») створена, щоб інформувати вас про порядок збирання, використання та розкриття інформації, яку ви надаєте нам, використовуючи веб-сайт www.blablacar.com.ua («Веб-сайт») або наш мобільний додаток («Додаток»).

Ця Політика конфіденційності (разом із Правилами користування, будь-якими іншими документами, на які вони посилаються, а також Політика Cookie) встановлюють підстави, на яких ми здійснюємо обробку будь-яких персональних даних, які ми отримуємо від вас або які ви надаєте нам. Будь ласка, прочитайте уважно подану нижче інформацію, щоб дізнатися про наші підходи та практики щодо ваших персональних даних і порядок їх обробки.

Входячи у систему через «VK.com», «Facebook.com» або іншу соціальну мережу або реєструючись на Веб-сайті або в Додатку, ви надаєте свою повну та однозначну згоду на обробку компанією BlaBlaCar ваших персональних даних у відповідності до цієї Політики конфіденційності.

Реєструючись через соціальні мережі або облікові записи у третіх сторін, ви надаєте вашу згоду на передачу або подальшу обробку та зберігання компанією BlaBlaCar ваших персональних даних, отриманих із таких облікових записів, а також даних, які можуть бути отримані додатково при використанні нашої Платформи.

2. ЯКУ ІНФОРМАЦІЮ МИ ЗБИРАЄМО ВІД ВАС?

Ми можемо збирати та обробляти такі дані про вас: 2.1 Інформація, яку ви нам надаєте. Використовуючи наш Веб-сайт/Додаток, ви можете надавати нам інформацію, у тому числі, таку яка вас ідентифікує («персональні дані»), шляхом заповнення форми на Веб-сайті/у Додатку (наприклад, форми для реєстрації), коли ви долучаєтеся до наших конкурсів, маркетингових заходів або опитувань або зв`язуючись із нами за допомогою телефону, електронної пошти або іншим чином, або коли ви повідомляєте нам про проблеми із Веб-сайтом або Додатком.

Інформація, яку ви нам надаєте, може включати:

2.1.1. Обов’язкову інформацію, що вимагається при реєстрації для отримання послуг через наш Веб-сайт/Додаток або інших послуг, які ми надаємо, включаючи: ваше ім`я, адресу електронної пошти, дату народження, стать, номер мобільного телефону та пароль. Усі ці поля є обов’язковими. BlaBlaCar не зможе надати вам послуги за допомогою Веб-сайту або Додатоку, якщо ви не надасте такої інформації, і, як наслідок, ви не зможете створити обліковий запис користувача на нашому Веб-сайті/у Додатку;

2.1.2. Фотографію;

2.1.3. Поштову адресу;

2.1.4. Деталі про ваш автомобіль;

2.1.5. Вашу міні-біографію;

2.1.6. Запис будь-якого листування між нами;

2.1.7. Запис будь-яких резервувань, які ви зробили або рекламних оголошень, пов’язаних із поїздкою, які ви розмістили на/через наш Веб-сайт/Додаток;

2.1.8. Деталі про бухгалтерські чи фінансові операції, у тому числі операції, що здійснюються через наш Веб-сайт/Додаток або іншим способом. Це може включати таку інформацію, як дані платіжної картки або дані банківського рахунку, деталі щодо поїздок або транспорту, який ви забронювали або запропонували через наш Веб-сайт/Додаток;

2.1.9. Деталі щодо ваших відвідувань Веб-сайту/Додатку та ресурсів, до яких ви отримуєте доступ;

2.1.10. Ваші відповіді на будь-які опитування чи анкети на зразок ваших відгуків про поїздки, які ви здійснювали разом із іншими учасниками спільноти. Така інформація може бути використана для аналітичних цілей та для розуміння інтересів користувача;

2.1.11. Інформацію, яку ми можемо просити вас надати, коли ви повідомляєте нам про проблеми із нашим Веб-сайтом/Додатком або нашим ресурсом, наприклад, інформацію про предмет вашого звернення до служби підтримки;

2.1.12. Інформацію про місцезнаходження, коли ви даєте згоду на збирання та обробку такої інформації;

2.1.13. Якщо ви реєструєтеся за допомогою методів автентифікації із використанням соціальних мереж, BlaBlaCar отримує доступ до певних персональних даних у вашому обліковому записі в соціальних мережах (наприклад, імені, прізвища, фотографії, адреси електронної пошти, кількості друзів у Facebook тощо), згідно із відповідними правилами користування.

2.2 Інформація, яку ми збираємо автоматично.

2.2.1. Якщо ви обираєте реєстрацію через соціальні мережі, ми можемо імпортувати певну інформацію та додавати її до вашого облікового запису автоматично. Ми також збираємо ваші персональні дані, коли ви використовуєте інструменти соціальних мереж у третіх сторін, такі як функції «Like».

2.2.2. Із кожним вашим відвідуванням нашого Веб-сайту/Додатку ми можемо, відповідно до застосовного права і, де це вимагається, за вашої згоди збирати інформацію, що стосується пристроїв, які ви використовуєте, та мереж, до яких ви під’єднуєтеся, коли користуєтеся нашими сервісами. Це може включати таку інформацію, як: ваша IP-адреса, інформація для входу в обліковий запис, тип браузера та версія, тип та вид плагінів браузера, операційна система та платформа, інформація про ваші відвідування, у тому числі, маршрут переміщення за URL-адресами на, через чи із нашого Веб-сайту/Додатку, продукти, які ви переглядали або шукали, помилки завантаження, довжина відвідування певних сторінок, взаємодія сторінок або будь-який телефонний номер, що використовувався для дзвінка на номер нашого сервісного обслуговування клієнтів. Ми збираємо таку інформацію шляхом використання різних технологій, у тому числі, cookies (за детальною інформацією, будь ласка, зверніться до нашої Політики Сookies.

2.2.3. Ми також збираємо зведену інформацію щодо вашої діяльності на нашій платформі (як-от кількість запропонованих поїздок, швидкість ваших відповідей на повідомлення тощо). Така інформація може бути опублікована у вашому публічному обліковому записі на платформі.

3. З ЯКОЮ МЕТОЮ МИ ЗБИРАЄМО ІНФОРМАЦІЮ ВІД ВАС?

Ми використовуватимемо інформацію, яку збираємо, щоб:

3.1. виконувати свої зобов’язання, які виникають із будь-яких договорів між нами, а також щоб надавати вам інформацію та послуги, за якими ви до нас звертаєтеся;

3.2. надсилати вам інформацію щодо послуг на адресу електронної пошти та/або текстовими повідомленнями та/або будь-якими іншими засобами зв’язку (наприклад, інформацію про підтвердження вашого бронювання);

3.3. отримувати від вас платежі або переказувати вам платежі, які ми отримали на вашу користь;

3.4. забезпечити персоналізацію вашого облікового запису користувача на нашій платформі;

3.5. забезпечити ваше спілкування та взаємодію із іншими учасниками щодо наших послуг та поїздок, які ви здійснювали/будете здійснювати разом із іншими учасниками та/або щоб організувати такі поїздки;

3.6. надати вам доступ до наших послуг із підтримки та забезпечити ваше спілкування із нашою командою, яка займається підтримкою відносин між учасниками;

3.7. забезпечити дотримання (і) застосовного права, (іі) наших Правил користування, (ііі) Політики конфіденційності та (iv) Кодексу поведінки. Певні порушення, які ми вважаємо неприйнятними, можуть мати наслідком тимчасове припинення доступу до вашого облікового запису, як це встановлено Правилами користування;

3.8. надсилати вам, відповідно до застосовного права та де це вимагається – за вашої згоди, рекламні матеріали та інформацію, щоб полегшити надання послуг або процес резервування та щоб пропонувати і рекомендувати вам товари та послуги, які пов’язані із нашими послугами та можуть вас зацікавити. Ми також використовуємо ваші дані, щоб зв’язатися із вами та направити вам наші рекламні оголошення у соціальних мережах. Ви можете дізнатися більше про те, як працюють такі інструменти, та про дані, які ми отримуємо від вас, відвідавши відповідні розділи у соціальних мережах третіх сторін; і

3.9. інформувати вас про зміни у нашому сервісі. Ми будем використовувати інформацію, яку ми збираємо автоматично, щоб:

3.10. здійснювати адміністрування Веб-сайту/Додатку та для внутрішньої діяльності, у тому числі, для виявлення та усунення недоліків, аналізу даних, тестування, а також для дослідження, із аналітичними цілями та для проведення опитування;

3.11. удосконалювати роботу нашого Веб-сайту/Додатку, щоб забезпечити спосіб відображення контенту, який є найбільш ефективним для вас та вашого пристрою; 3.12. забезпечити ваше користування функціями взаємодії сервісу, коли ви їх обираєте;

3.13. забезпечити як частина нашої діяльності безпеку та цілісність Веб-сайту/Додатку;

3.14. встановити та з’ясувати ефективність реклами, яку ми спрямовуємо вам та іншим особам, а також щоб направити вам корисну для вас рекламу;

3.15. забезпечити дотримання застосовного права, наших (і) Правил користування, (іі) Політики конфіденційності та (ііі) Кодексу поведінки. Певні порушення, які ми вважаємо неприйнятними, можуть призводити до тимчасового припинення доступу до вашого облікового запису, як це встановлено Правилами користування.

4. ХТО Є ОДЕРЖУВАЧЕМ ІНФОРМАЦІЇ, ЯКУ МИ ЗБИРАЄМО ВІД ВАС, ТА З ЯКОЮ МЕТОЮ?

4.1. Коли ви використовуєте наші сервіси, деяка інформація про вас поширюється серед інших учасників нашої спільноти або через ваш публічний профіль, або протягом процесу резервування (наприклад, ми передаємо номер вашого телефону учасникам, із якими ви здійснюватимете поїздку).

4.2. Ми можемо отримувати та надсилати інформацію про вас, у тому числі, ваші персональні дані, якщо ви використовуєте будь-які інші веб-сайти чи додатки, із якими ми працюємо, або від інших установ чи афілійованих осіб BlaBlaCar, з метою, передбаченою цією Політикою конфіденційності.

4.3. Ми також тісно співпрацюємо із третіми особами, які можуть бути одержувачами персональних даних, такими як: – наші бізнес-партнери – соціальні мережі, які можуть забезпечувати вас послугами зв’язку, наприклад, підключення інформації у вашому обліковому записі від їхніх соціальних мереж до нашої платформи; – наші бізнес-партнери, які можуть рекламувати наші послуги на нашому Веб-сайті та у Додатку та на яких ви можете підписатися: це можуть бути будь-які сервіси, пов’язані із нашими послугами, наприклад, страхові, банківські сервіси, сервіси оренди; – наші бізнес-партнери, які можуть здійснювати рекламу наших послуг на своїх веб-сайтах; – наші субпідрядники із надання технічних, платіжних послуг та послуг доставки, аналітичні провайдери чи кредитно-рейтингові агентства.

4.4. Ми не розкриваємо інформацію, яку ви нам надаєте, у тому числі, ваші персональні дані, будь-яким третім особам, окрім таких випадків:

4.4.1. Якщо необхідно залучити третю сторону – провайдера послуг для виконання будь-якого договору, який ми укладаємо із вами, щоб полегшити або розширити сферу надання послуг (наприклад, якщо ми стягуємо із вас будь-які платежі або отримуємо будь-яку плату у зв’язку із будь-якими послугами через Веб-сайт/Додаток;

4.4.2. Як частина процесу резервування, щоб надати вам замовлені послуги, певна інформація, як-от ваше ім’я, фотографія, номер мобільного телефону та/або адреса електронної пошти, може бути відображена на Веб-сайті/у Додатку та/або передана до пасажира (якщо ви водій) чи до водія (якщо ви пасажир).

4.4.3. Як частина нашої рейтингової системи, відгуки, які ви пишете, будуть опубліковані на Веб-сайті/у Додатку. Відгуки, у тому числі, абревіатура вашого імені та фотографія є видимими для усіх відвідувачів Веб-сайту/Додатку.

4.4.4. Для удосконалення та оптимізації нашого Веб-сайту/Додатку ми використовуємо аналітичні та пошукові провайдери.

4.4.5. Якщо ви прямо вимагаєте цього (наприклад, використовуючи методи автентифікації у соціальних мережах).

4.4.6. Ми можемо розповсюджувати частини наших платформ (у тому числі, поїздки, які ви опублікували) для відображення на веб-сайтах наших бізнес-партнерів через API або віджети. У таких випадках деяка інформація із вашого публічного профілю може відображатися на таких веб-сайтах.

4.4.7. BlaBlaCar також може розкривати інформацію, якщо це вимагається законом або якщо можна добросовісно припустити, що такий доступ, збереження або розкриття є розумно необхідними для (і) відповіді на скарги, подані проти BlaBlaCar, (іі) дотримання певних правових процедур, (ііі) забезпечення дотримання будь-якого договору із нашими користувачами, наприклад, наших Правил користування, Політики конфіденційності, Кодексу поведінки, (iv) у разі настання непередбачуваних ситуацій, у тому числі, загрози для здоров’я населення, смерті або тілесних ушкоджень особи, (v) у рамках розслідування або (vi) для захисту прав, власності або забезпечення особистої безпеки BlaBlaCar, її учасників та інших осіб;

4.4.8. У випадку продажу або придбання будь-якого бізнесу або активів ми можемо розкрити ваші персональні дані потенційному продавцеві чи покупцеві такого бізнесу або активів.

4.4.9. Якщо третя сторона придбаває BlaBlaCar або всі чи частину її активів, персональні дані, які вона зберігає про учасників, будуть одним із переданих активів. 4.5. У відповідності із застосовним правом та де це вимагається – за вашою згодою ми можемо поєднувати інформацію про вас, у тому числі, ваші персональні дані та cookie-інформацію, пересилати та отримувати її від наших бізнес-партнерів. Ми можемо використовувати цю інформацію та поєднану інформацію із метою, визначеною вище.

4.6. Ми звертаємо вашу увагу на те, що якщо ви вирішите надати нам інформацію, у тому числі, персональні дані, через сервіси зв’язку наших партнерів, то у доповнення до цієї Політики конфіденційності до вас повинні застосовуватися відповідні політики конфіденційності та/або попередження. Ми не контролюємо збирання та/або обробку ваших даних, яку час від часу здійснюють наші бізнес-партнери на своїх платформах.

5. ЯК МИ ВИКОРИСТОВУЄМО ТА МОДЕРУЄМО ВАШІ ПОВІДОМЛЕННЯ?

5.1. Ми можемо переглядати, сканувати або аналізувати повідомлення, якими ви обмінюєтеся із іншими учасниками нашої спільноти через наш Веб-сайт/Додаток, щоб запобігти шахрайству, удосконалити надання послуг, надати підтримку клієнтові, забезпечити виконання договорів, укладених із нашими учасниками (серед іншого, Правил користування, Кодексу поведінки). Наприклад, щоб запобігти обходу нашої системи онлайн-резервування, ми можемо сканувати та аналізувати повідомлення, надіслані через нашу платформу, щоб упевнитися, що вони не містять будь-яких контактних даних чи посилань на інші веб-сайти.

5.2. Ми ніколи не скануємо та не аналізуємо ваші повідомлення до інших учасників товариства із комерційною чи рекламною метою. Ми можемо використовувати автоматизовані методи, щоб здійснювати модерацію таких повідомлень.

6. КОНТЕКСТНА РЕКЛАМА У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ ТА ПОВІДОМЛЕННЯ, НАДІСЛАНІ ЧЕРЕЗ ЕЛЕКТРОННУ ПОШТУ ТА/АБО ІНШІ ТЕКСТОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ

6.1. Відповідно до застосовного права та якщо це вимагається, за вашої згоди ми можемо використовувати інформацію, яку ви нам надаєте на нашому Веб-сайті/Додатку щоб надсилати вам прямі маркетингові електронні повідомлення (наприклад, (і) для отримання наших новин, запрошень на наші заходи чи інших повідомлень, які ми можемо вважати цікавими для вас, або (іі) для направлення вам контекстної реклами у соціальних мережах).

6.2. Ви можете відкликати вашу згоду у будь-який час (і) знявши відмітку у відповідному полі у вашому обліковому записі учасника, (іі) натиснувши на посилання про відписку, яке ми розміщуємо у кожному повідомленні BlaBlaCar, надісланому вам, або (ііі) звернувшись до нас, використовуючи контактні дані, вказані у розділі 13 нижче.

6.3. Зверніть увагу, що ми ніколи не використовуємо ваші персональні дані, щоб надсилати вам рекламні чи маркетингові повідомлення від третіх осіб. Ми ніколи не продаватимемо будь-яку вашу інформацію третім особам або нашим бізнес-партнерам.

7. ЧИ ПЕРЕДАЄТЬСЯ ВАША ІНФОРМАЦІЯ, ЯК ТА КУДИ?

7.1. Ми зберігаємо персональні дані, якими ми володіємо про вас, у Європейському Союзі («ЄС»). Враховуючи, що ми є міжнародною компанією, як частина послуг, які ми пропонуємо вам через наш Веб-сайт/Додаток, ми можемо передавати ваші персональні дані, які отримуємо від вас, у неєвропейські країни, де законодавство про ступінь захисту ваших персональних даних може меншим у порівнянні із законодавством країни вашого проживання.

7.2. Це трапляється, коли один із наших розпорядників персональних даних розміщений у країні поза територією Європейської Економічної Зони або у країні, яка не є членом Конвенції про захист особи у зв’язку із автоматизованою обробкою персональних даних (1981), як-от Сполучені Штати Америки. Такий розпорядник персональних даних може бути залучений, серед іншого, до задоволення ваших запитів на послуги, модерації ваших зображень в обліковому записі користувача, обробки інформації про оплату, надання рекламних та маркетингових послуг та надання послуг із підтримки через засоби електронного зв’язку.

7.3. Це також стосується афілійованих компаній BlaBlaCar, що розташовані поза межами ЄС, як-от Бразилія, Мексика та Індія, у які ми можемо передавати певну інформацію, щоб надавати наші послуги у таких країнах.

7.4. Якщо така передача відбувається, ми впевнюємося, що вона відбувається відповідно до цієї Політики конфіденційності та застосовного права.

7.5. На вашу вимогу ми можемо надавати вам перелік країн, у яких розміщується та/або у які час від часу передається ваша інформація.

8. ЯКІ ВИ МАЄТЕ ПРАВА ЩОДО ВАШИХ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ?

8.1. Якщо це дозволено законодавством, ви маєте право отримувати копію ваших персональних даних, які ми зберігаємо про вас. Перед тим, як відповісти на ваш запит, ми можемо вимагати від вас (і) підтвердження вашої особи та (іі) надання інших деталей, щоб ми краще могли відповісти на ваш запит. Ми будемо намагатися відповісти вам протягом 30 (тридцяти) календарних днів, як вимагає законодавство. Якщо ви бажаєте використати таке право, будь ласка, зв’яжіться із нами, використовуючи контактну інформацію, наведену нижче (див. розділ 13).

8.2. Як учасник нашого Веб-сайту/Додатку, ви можете у будь-який час безоплатно отримати ваші персональні дані, які ми зберігаємо, через ваш обліковий запис, щоб відредагувати, доповнити або видалити інформацію, яка є неточною. Ви зобов’язані вносити до вашого облікового запису правдиву, точну та повну інформацію, а також забезпечувати її актуальність. Ви можете також у будь-який час закрити онлайн доступ до вашого облікового запису. Ви можете у будь-який час оновлювати чи видаляти ваші персональні дані, звернувшись до нас, використовуючи контактну інформацію, яка наведена нижче (див. розділ 13).

8.3. Будь ласка, зверніть увагу, що у деяких випадках ми можемо зберігати певну інформацію про вас, якщо це вимагається законом або для законних цілей. Наприклад, якщо ми вважаємо, що ви вчинили шахрайство або порушили наші Правила користування, ми можемо вирішити зберігати певну інформацію, щоб уникнути ситуацій, у яких ви обходите правила, які діють у нашій спільноті. У будь-якому разі, строк зберігання інформації, яка включає ваші персональні дані, не повинен перевищувати десять років після (і) дати, коли ви закрили доступ до свого облікового запису або (іі) дати, коли ваш обліковий запис було заблоковано.

8.4. Ви також маєте право захищати ваші персональні дані від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження через умисне приховування, ненадання або несвоєчасне надання персональних даних, а також право на захист від надання інформації, яка є недостовірною або яка дискредитує вашу честь, гідність чи ділову репутацію. Ви також маєте право застосовувати засоби правового захисту, доступні у випадку порушення законодавства про захист персональних даних відповідно до застосовного права. Перелік ваших прав, вказаних у цій Політиці конфіденційності щодо персональних даних, є невичерпним та включає усі права, передбачені Законом України «Про захист персональних даних» та іншим застосовним законодавством.

9. COOKIES ТА ПОДІБНІ ТЕХНОЛОГІЇ

Щоб дізнатися більше, будь ласка, ознайомтеся із нашою Політикою Cookies.

10. КОНФІДЕНЦІЙНІСТЬ ВАШОГО ПАРОЛЮ

Обираючи пароль, який дозволяє вам отримувати доступ до окремих розділів Веб-сайту/Додатку, ви несете відповідальність за збереження конфіденційності такого паролю. Ми закликаємо вас не поширювати будь-де ваш пароль.

11. ПОСИЛАННЯ НА ІНШІ ВЕБ-САЙТИ ТА СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

Наш Веб-сайт/Додаток може час від часу містити посилання на/з веб-сайтів партнерів нашої мережі, наших рекламодавців та афілійованих осіб. Якщо ви переходите за посиланнями на будь-який із таких веб-сайтів, будь ласка, зверніть увагу, що такі веб-сайти мають власні політики конфіденційності, ми не приймаємо будь-яких зобов`язань та не несемо будь-яку відповідальність за ці політики. Будь ласка, переглядайте такі політики перед тим, як ви передаєте будь-які персональні дані відповідним веб-сайтам.

12. ЗМІНИ ДО ПОЛІТИКИ КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ

Будь-які зміни, які ми вносимо до нашої Політики конфіденційності, у майбутньому будуть опубліковані на цій сторінці. Ми будемо повідомляти вас про це або очікувати вашої згоди, де це необхідно. Будь ласка, перевіряйте час від часу цю сторінку, щоб бути проінформованим про будь-які доповнення чи зміни у цій Політиці конфіденційності.

13. КОНТАКТНА ІНФОРМАЦІЯ

Якщо ви у будь-який час бажаєте зв`язатися із нами щодо нашої політики конфіденційності або із будь-якими іншими запитаннями щодо ваших персональних даних, ви можете зробити це за допомогою нашої контактної сторінки або надіславши листа на адресу, що вказана на початку цього документа.

Відвідуючи наш сайт, ви даєте згоду на використання нами cookie, щоб аналізувати та генерувати контент і рекламу з урахуванням ваших інтересів. Прочитайте нашу політику Cookie

Запропонувати поїздку